Kako napraviti glačalo

Proračunska metoda učvršćivanja površinskih slojeva betona je glačanje estriha cementom, posebnim otopinama ili tekućim staklom. Ovi materijali se ili nanose na beton prije konačnog skrućivanja (nakon otprilike 5 sati), ili se utrljaju u estrih nakon njegovog stvrdnjavanja.

Svrha željeza

Tradicionalno, beton i željezo smatraju se najjačim strukturnim materijalima. Tehnologija površinskog zbijanja željeza naziva se cementacija, glačanje betonom, iako se materijali spomenuti u naslovima ne koriste ni u jednom od njih.

Glavni zahtjev standarda zajedničkog ulaganja u proizvodnji višeslojnih podnih kolača, preklapanje je povećanje snage od vrha do dna. Drugim riječima - pod pod mora biti baza s većom čvrstoćom, otpornost na habanje.

Uništavanje betonske košuljice kršenjem tehnologije proizvodnje.

Kod samozaključivanja estriha, izvođač često čini pogreške i krši tehnologiju:

 • V /C - vodocementni omjer se ne održava, višak vlage se skuplja odozgo, čvrstoća estriha se smanjuje;
 • odsustvo vibrokompatibilnostiza razliku od zidova, temelja i ljestava, estrihe imaju malu debljinu, vrhovi potopnih vibratora su ovdje beskorisni, a oko 15% pojedinih graditelja koristi vibrirajuće tračnice, preostali mjehurići zraka u betonu smanjuju karakteristike građevinskog materijala.

Kada se održava omjer W /C, sve komponente betona su u vezanom stanju, vlaga ne može napustiti smjesu, a velike i male frakcije punila ne mogu se smiriti, iscrpljujući gornji sloj strukture.

Nakon oblaganja estriha linoleumom, laminatom, drugim premazima, operativna opterećenja prenose se na neispravan beton. Baza počinje s bojama i prašinom. Železnenie je posebno dizajnirano za rješavanje tih problema.

Prilikom blokiranja pora u površinskom sloju s posebnim sastavima, osim povećanja čvrstoće, povećava se i nepropusnost pare betona, smanjuje se njegova hidrofobnost.

U nekim je slučajevima štetan za strukturu, na primjer, između laminiranja i laminata koji se nanose na njega, može se nakupiti vlaga, razviti gljivice i bakterije (pri visokoj vlažnosti).

Tehnološke mogućnosti

U početku se čvrstoća estriha povećavala isključivo prskanjem cementa s još krutim estrihom. Tada su počeli miješati vezivo s kvarcnim pijeskom, granitnom prašinom, drugim finim abrazivima i tvrdim česticama. Nakon što je beton impregniran tekućim staklom uočen je sličan učinak i nagli porast vodonepropusnosti građevinskog materijala.

NePojedinačni programeri koji imaju profilnu izobrazbu često se odnose na cementiranje s vodonepropusnim premazom koji također poboljšava svojstva betona. Najučinkovitija metoda trenutno se smatra penetracijom konstrukcijskog materijala na bazi cementa. Ova tehnologija vam omogućuje da promijenite strukturu konstrukcijskog materijala u gotovo cijeloj debljini.

Suhi cement

Suha metoda glačanja estriha je cementna obrada. Značajke tehnologije su:

 • radovi na stvrdnjavanju gornjeg sloja betona provode se 5-7 sati nakon lijevanja;
 • za to vrijeme se formira cementni kamen dovoljne čvrstoće za hodanje uz estrih;
 • nakon zavarivanja, cement povlači višak vlage iz smjese, formira kamen s jačom strukturom u obliku sjajne zelenkaste kore na površini.

Željezo-cementni suhi cement.

Nakon što je cement vlažan, tijesto se mora utrljati u estrih kako bi se materijal popunio. Radovi proizvode metalnu govedinu ili ribež.

Važno! Sve ostale metode glačanja odnose se na mokre tehnologije, koje se izrađuju nakon što je beton očvrsnuo.

Cementno tijesto /mlijeko

Prilikom betoniranja velikih struktura u nekoliko tehnika, očekuje se čvrstoća od najmanje 1,5 MPa (oko 8 sati od trenutka polaganja). Zatim, da bi se povećala adhezija, cementni film se mehanički odvaja strujom zraka ili vodetlak. Analogno s tim, možete zalijevati estrih prije glačanja sljedeći dan nakon lijevanja.

Također je moguće poboljšati prianjanje materijala s premazom, međutim, to bi trebalo uzeti u obzir nijanse:

 • tlo je separacijski sloj, tako da se željezna kora lijepi na površinu estriha zbog adhezije, ali neće imati molekularnu vezu sa strukturnim materijalom;
 • bez tla i brušenja, željezna kora će otpasti, puknuti ili se srušiti iz operativnih opterećenja.

Rezanje željeza obavlja se pomoću bilo kojeg alata prikladnog za trljanje u estrih pomoću tehnologije:

 • priprema površine - tlo ili brušenje radi uklanjanja cementnog filma;
 • priprema smjese - cement i voda miješaju se u polutekućem stanju (pavlaka);
 • otvrdnjavanje - malu količinu cementne paste nanosimo na lopaticu, gladilicu, kosinu, lopaticu ili ribež, protrljamo u beton kako bismo stvorili ravnomjerni sloj.

Tijesto za cementiranje.

Vlažna metoda glačanja izvodi se nakon punog skupa čvrstoće - najmanje 4 dana pri temperaturi zraka od +20 stupnjeva.

Tekuće staklo

Tehnika se uobičajeno odnosi na hidroizolaciju betonskih konstrukcija, iako se vodeno staklo u načelu ne primjenjuje na materijale za premazivanje ove skupine. Međutim, prilikom miješanja cementa s vodenom otopinom kalijevog /natrijevog silikata u omjeru 10: 1 i nanošenjem tankog sloja ovog materijala na estrih, dizajn se dramatično povećava.nepropusnost vode i pare.

Ojačanje estriha tekućim staklom.

Savjet! Tekuće staklo dramatično smanjuje vijek trajanja otopine, treba ga miješati u malim porcijama kako bi se cementni kamen obradio prije nego što počne hidratacija.

Posebne mješavine

Čisti cement za glačanje je skup, stoga se po analogiji s betonom u smjesu dodaje određena količina punila i modifikatora:

 • abrazivi - fini kvarcni pijesak, gabro prašina ili granit omogućuje poravnavanje malih jama i izbočina estriha, povećava čvrstoću konstrukcije, dopušta popunjavanje šupljina;
 • polimeri - poboljšavaju plastičnost smjese, utječu na vrijeme hidratacije cementnog kamena.

Miješati za stvrdnjavanje betona.

Savjet! Polimerni modifikatori mogu biti u sukobu sa sličnim punilima. Stoga slijedite preporuke proizvođača o kompatibilnosti materijala.

Suhe smjese obično sadrže redisperzibilne polimere koji se mogu taložiti iz otopine disperzije nakon dodira s dugolančanim polimerima prisutnim u prajmeru koji se koristi kao temeljni premaz.

Razlika tvorbe željeza od penetracije

Betonske konstrukcije su iznimno osjetljive na vlagu u zraku i tlu. Zbog toga se estrihi tretiraju kosim vodonepropusnim spojevima, glačanjem ili impregniranjem s masenim prodornim sastavima. Prikazana je razlikaTehnologija je sljedeća:

 • hidroizolacija materijalima za oblaganje - na površini se stvara elastični film koji blokira pore, sprečavajući vlaženje betona, ali praktički ne utječe na njegovu čvrstoću;

  Obmazochnoy hidroizolacija.

 • peglanje - umjesto filma nastaje čvrsta vodootporna kora koja sprječava nastajanje usitnjavanja i prašine, što povećava krutost i tvrdoću konstrukcije;

  Estrih nakon glačanja.

 • Obrada betona Penetronom ili postojećim analozima - mehanička svojstva i vodonepropusnost estriha povećavaju se zbog formiranja nove strukture cementnog kamena kroz cijelu debljinu betonske konstrukcije.

Načelo djelovanja impregnacije Penetrona.

Priprema željeza provodi se gore navedenim metodama: mješavine premaza koriste se za hidroizolaciju, na primjer, WaterBlock pomiješan u omjeru 2: 1 s elastomerima VIVF Flex. Prodorni sastavi su vrlo skupi, koriste se rjeđe.

Stoga postoje dvije tehnologije za glačanje betona (mokro i suho) i nekoliko vrsta smjesa za njih. Izbor se vrši ovisno o radnim uvjetima i podnoj oblozi preko estriha.

Savjet! Ako vam je potreban serviser, postoji vrlo pogodna usluga za njihov odabir. Samo pošaljite u donjem obrascu detaljan opis posla koji treba obaviti i dobit ćete ponude s cijenama od građevinskih timova i tvrtki. Moći ćetepogledajte recenzije svake od njih i fotografije s primjerima radova. BESPLATNO je i neobvezujuće.
Dobro oglašavanje
Najčitanije